Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

"Ετοιμαστείτε για επίθεση εξωγήινων"

" Οι επιστήμονες που αναζητούν εξωγήινη ζωή στο σύμπαν, καλά θα έκαναν να εμπλέξουν τις κυβερνήσεις τους αλλά και τον ΟΗΕ στις έρευνές τους, γιατί κανείς δεν μας διαβεβαιώνει ότι δεν θα πέσουμε κάποια στιγμή πάνω σε εξωγήινους με εχθρικές διαθέσεις!"

Η προειδοποίηση αυτή δεν ανήκει σε κάποιον συνωμοσιολόγο αλλά στον  Marek Kukula , αστρονόμο στο Βασιλικό Αστεροσκοπείο του Greenwich .

Επιστημονική Επιθεώρηση αφιερωμένη στους... εξωγήινους!

Μαζί του συμφωνούν έγκριτοι επιστήμονες οι οποίοι εκφράζουν τις απόψεις τους στο τελευταίο τεύχος της επιστημονικής επιθεώρησης "Philosophical Transactions", που εκδίδεται από την Ακαδημία Επιστημών της Βρετανίας και είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στους εξωγήινους!

Η επίσκεψη εξωγήινων πολιτισμών που θα έχουν εχθρικές προθέσεις, είναι μία πιθανότητα που κάποιοι επιστήμονες εξετάζουν πολύ σοβαρά και προτείνουν οι κυβερνήσεις του πλανήτη μας, υπό τον συντονισμό του ΟΗΕ, να προετοιμασουν συντονισμένα σχέδια για το πώς θα πρέπει να αντιδράσει η ανθρωπότητα σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο!

Τι προτείνουν οι βρετανοί επιστήμονες

Όπως αναφέρουν ο καθηγητής Τζον Ζαρνέκι από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και ο δρ Μάρτιν Ντόμινικ του πανεπιστημίου του Σεν Άντριους, στο εισαγωγικό σημείωμα του ειδικού τεύχους, το ερώτημα είναι "αν η απάντηση στους εξωγήινους θα δοθεί με υπεύθυνο τρόπο και με τις κατάλληλες συμβουλές από ειδικούς και επιστήμονες ή αν θα επικρατήσουν ειδικά συμφέροντα εξουσίας και ο οπορτουνισμός".

Για αυτό το λόγο συνιστούν να δημιουργηθεί μια υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών η οποία θα αναλάβει την ευθύνη για τις εξωγήινες υποθέσεις και θα καταλήξει σε ένα ενιαίο σχέδιο απάντησης σε περίπτωσης επαφής με έναν εξωγήινο πολιτισμό.

Επισημαίνουν μάλιστα ότι ήδη στον ΟΗΕ λειτορυγεί η Επιτροπή Ειρηνικών Χρήσεων του Εξωτερικού Διαστήματος (Copuos), η οποία είναι ώρα να συμπεριλάβει στην "ατζέντα" της τις εξωγήινες υποθέσεις και να δημιουργήσει δομές παρόμοιες με αυτές που ήδη υπάρχουν για την αντιμετώπιση ουράνιων απειλών, όπως οι αστεροειδείς, οι οποίοι μπορεί να προσκρούσουν στον πλανήτη μας.

Το χειρότερο σενάριο για την επίσκεψη εξωγήινων πολιτισμών!

Αφού λοιπόν η ανθρωπότητα σχεδιάσει τον τρόπο αντιμετώπισης μιας επαφής με εξωγήινους, αμέσως μετά  θα πρέπει να προετοιμαστεί για το χειρότερο δυνατό σενάριο! Σύμφωνα με τον καθηγητή εξελικτικής παλαιοβιολογίας Σίμον Κόνγουεϊ Μόρις, από το Πανεπιστήμιο Κέμπριτζ  "είναι πιθανό η ζωή στους εξωγήινους κόσμους να εξελίχτηκε με δαρβινικό τρόπο, πράγμα που -αν έχει συμβεί- θα σημαίνει ότι η εξωγήινη ζωή θα έχει πολλές ομοιότητες με τη γήινη, ειδικά αν προέρχεται από κόσμους που μοιάζουν με το δικό μας, όπου υπάρχουν παρόμοια βιολογικά μόρια".

Κάτι τέτοιο όμως θα σημαίνει επίσης ότι μπορεί οι νοήμονες εξωγήινοι να έχουν ανάλογες τάσεις για βία και εκμετάλλευση με εμάς! Ο καθηγήτής πάντως εμφανίζεται σίγουρος ότι  ότι οι πιθανότητες εξωγήινης νοήμονος ζωής είναι μικρές: "Αν η εξέλιξη είναι ίδια σε όλο το σύμπαν, όπως γράφει, είναι αδιανόητο να μην έχουν ακόμα φτάσει στη Γη εκπρόσωποι πανάρχαιων πολιτισμών από άλλα μέρη του σύμπαντος".

Είμαστε προετοιμασμένοι για τον... ιπτάμενο δίσκο!

Στο ίδιο τεύχος, ο ψυχολόγος Άλμπερτ Χάρισον, εκτιμά ότι η εμφάνιση ιπτάμενων δίσκων πάνω από τις μεγάλες πόλεις, δεν θα προκαλέσει πανικό αφού οι άνθρωποι έχουμε εξοικιωθεί με την εικόνα από τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας έχουν ήδη δείξει κατ' επανάληψη, δεν θα σκορπίσει πανικό στα πλήθη. Σύμφωνα με τον Χάρισον, "οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πια συνηθίσει ην ιδέα των εξωγήινων και δεν θα τρομοκρατούνταν, αν τους έβλεπαν με τα ίδια τα μάτια τους. Συνεπώς, είναι μάλλον απίθανο να υπάρξει εκτεταμένος ψυχολογικός αποσυντονισμός και κατάρρευση της ανθρωπότητας, από την εμφάνιση εξωγήινων πολιτισμών".

πηγή,   http://www.pyles.tv/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου