Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

UFO παρακολουθούν κοσμοναύτες


Τα Ρωσικά διαστημικά σκάφη όταν επιστρέφουν από τις αποστολές τους προσγειώνονται σε συγκεκριμένες περιοχές του Καζακστάν. Σύμφωνα με διαρροές που προέρχονται από την Ρωσική Αεροδιαστημική Υπηρεσία, πολλές τέτοιες προσγειώσεις των σκαφών τύπου Σογιούζ, συνοδεύονται και από την παρουσία εξωγήινων σκαφών πάνω από αυτές τις περιοχές.


Τον Οκτώβριο του 1991, μια μέρα πριν την προσχεδιασμένη προσγείωση του Soyuz ΤΜ-13, συνέβη το εξής: ένα ιπτάμενο δισκοειδές αντικείμενο εμφανίστηκε στον ουρανό πάνω από την πόλη Arkalyk.
Το αντικείμενο εξέπεμπε ακτίνες φωτός καθώς διέσχιζε τον ουρανό με κατεύθυνση βορρά προς νότο, μια πορεία αντίστοιχη με αυτή που θα ακολουθούσε το Soyuz την επόμενη μέρα στη διαδικασία της προσγείωσης. Όπως επισημαίνει η εφημερίδα Trud, η παρουσία του αγνώστου ταυτότητας αντικειμένου έγινε αντιληπτή από πάρα πολλούς κατοίκους της πόλης Arkalyk, και το περιστατικό καταγράφηκε από το τοπικό τμήμα εσωτερικών υποθέσεων.

Η κανονική ώρα προσεδάφισης του Soyuz TM-13 ήταν η 6.00 π.μ. τη 10η Οκτωβρίου. Δεν υπάρχουν πληροφορίες αν τα μέλη του πληρώματος ( A.Arczebarski, T.Aubakirov και F.Fibek) αντιλήφθηκαν κάτι, ίσως όμως το πραγματικό ενδιαφέρον του ΑΤΙΑ να  ήταν η παρακολούθηση των ευαίσθητων περιοχών του Υπουργείου Άμυνας. που βρίσκονται στην περιοχή. Κάτι τέτοιο όμως δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί και η διασταύρωση των στοιχείων προϋποθέτει άντληση πληροφοριών από το προσωπικό των εγκαταστάσεων. Αυτό όμως απαιτεί ειδική άδεια, η οποία  σπάνια δίνεται.

Όλα τα στάδια της προσγείωσης του διαστημικού σκάφους ελέγχονται σταθερά από τους σταθμούς ραντάρ των αποκαλούμενων «κοσμικών στρατευμάτων», τα οποία είναι ιδιαίτερα εξελιγμένα και περίπλοκα. Πρέπει να επισημανθεί ότι οι εγκαταστάσεις στην περιοχή του Arkalyk είναι η μόνιμη βάση της ομάδας έκτακτης ανάγκης και διάσωσης, που κύριος στόχος της είναι η ανάκτηση του διαστημικού σκάφους και των κοσμοναυτών. Στην ομάδα αυτή βρίσκονται πολλά άτομα με ιδιαίτερη εκπαίδευση κα έχουν στη διάθεσή τους 15 ελικόπτερα, 6 αεροπλάνα και πέντε οχήματα ειδικού τύπου.  Φυσικά αυτή η ομάδα προετοιμάστηκε κατάλληλα για την προσγείωση του Soyuz. Δυστυχώς όμως η ιστορία για την θέαση του ΑΤΙΑ αναφέρθηκε μια μόνο φορά στα κεντρικά δελτία ειδήσεων, χωρίς αναφορές στις διαπιστώσεις της συγκεκριμένης ομάδας, και μάλιστα, αυτό έγινε εννέα μέρες μετά το περιστατικό.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου