Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Εντολή κατάρριψης UFO

Δύο αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη έλαβαν τη διαταγή να καταρρίψουν ένα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο (UFO) επάνω από την αγγλική εξοχή κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου, σύμφωνα με τα στοιχεία απόρρητων φακέλλων που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.


Ο πιλότος Μίλτον Τόρες, 77 ετών σήμερα που ζει στο Μαϊάμι, δήλωσε ότι απείχε λίγα δευτερόλεπτα από την εκτόξευση 24 ρουκετών εναντίον ενός αντικειμένου που εκινείτο ακανόνιστα και άφηνε στο ραντάρ ίχνος "μεταγωγικού αεροσκάφους". Το αντικείμενο έμενε κατά διαστήματα ακίνητο στον ουρανό, πριν αναπτύξει ταχύτητες μεγαλύτερες των 12.000 χλμ/ώρα.

Μετά το συναγερμό, ένα σκιώδες πρόσωπο είπε στον Τόρες ότι δεν πρέπει ποτέ να μιλήσει για το περιστατικό , και εκείνος το κράτησε μυστικό για περισσότερα από 50 χρόνια.

Η ιστορία του περιλαμβάνεται σε δεκάδες αναφορές για εμφανίσεις UFO που περιέχονται σε φακέλλους του βρετανικού υπουργείου Αμυνας, οι οποίοι παραδόθηκαν σήμερα στην υπηρεσία των Εθνικών Αρχείων.

Σε γραπτή αναφορά του ο Μίλτον Τόρες, τότε απλός σμηναγός, περιγράφει πώς απογείωσε το αεροσκάφος F-86 D Sabre με καλό καιρό από την βρετανική αεροπορική βάση του Μάνστον, στο Κεντ τον Μάιο 1957.
"Ημουν ένας απλός σμηναγός και είχα πλήρη συναίσθηση της σοβαρότητας της κατάστασης. Αισθανόμουν σαν άνθρωπος με ένα πόδι σε διαγωνισμό κλωτσιάς", γράφει.

"Η διαταγή ήταν να εκτοξεύσω δέσμη ρουκετών εναντίον ενός UFO. Εκανα πιστοποίηση και επέλεξα 24 ρουκέτες. Το ίχνος του στόχου στο ραντάρ αναφερόταν σε μεταγωγικό αεροσκάφος. Οσο μεγαλύτερο είναι το αεροσκάφος , τόσο ευκολότερο είναι να 'εγκλωβιστεί' στο ραντάρ. Αυτό το ίχνος σχεδόν αυτοεγκλωβίστηκε".

Την τελευταία στιγμή το αντικείμενο εξαφανίσθηκε από την οθόνη του ραντάρ και η καταδίωξη ματαιώθηκε. Ο πιλότος επέστρεψε στη βάση του και έδωσε κατάθεση την επομένη σε ένα πρόσωπο που δεν αποκάλυψε την ταυτότητά του και έμοιαζε με "καλοντυμένο πωλητή της ΙΒΜ".

"Με απείλησε με κατηγορία για παραβίαση εθνικής ασφαλείας εάν έλεγα ο,τιδήποτε", γράφει.

Στα έγγραφα δεν περιλαμβάνεται εξήγηση του περιστατικού, το οποίο συνέβη σε περίοδο υψηλής έντασης ανάμεσα στη Δύση και τη Σοβιετική Ενωση, κατά τη διάρκεια της οποίας τα πολεμικά αεροσκάφη στις βρετανικές βάσεις βρίσκονταν σε κατάσταση μόνιμου συναγερμού για πιθανή σοβιετική επίθεση.

Ο Τόρες δηλώνει ότι περίμενε 50 χρόνια για μια εξήγηση. "Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Εκείνη τη νύκτα έλαβα διαταγή να ανοίξω πυρ πριν απογειωθώ. Αυτό δεν είχε συμβεί ποτέ πριν", λέει.

Ο ειδικός για τα UFO Ντέιβιντ Κλαρκ δήλωσε ότι το αντικείμενο ήταν μέρος μυστικού αμερικανικού προγράμματος για την κατασκευή αεροσκάφους φαντάσματος στις οθόνες των ραντάρ για να δοκιμασθεί η σοβιετική αντιαεροπορική άμυνα.

"Ισως αυτός ο πιλότος να είδε κάποιου είδους πείραμα ηλεκτρονικού πολέμου ή ίσως να επρόκειτο για UFO. Πάντως, κάτι πολύ ασυνήθιστο συνέβη", πρόσθεσε.

"Ήρθα από τον Σπέκτρα"
Το Βρετανικό Υπουργείο Αμυνας έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, μετά από άρση του απορρήτου, νέα έγγραφα του φακέλου "UFO" (Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα), τα οποία είναι από γραφικά μέχρι ενδιαφέροντα. Μεταξύ των 19 περιπτώσεων που καταγράφονται στον φάκελο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας από το 1986 έως το 1992, μία γυναίκα διαβεβαίωνε σε επιστολή της τον Μάρτιο του 1990 ότι έφτασε στη γη με ένα διαστημόπλοιο το οποίο συνετρίβη στη Βρετανία κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

"Στο όχημα επέβαιναν δύο άντρες από τον Σπέκτρα, έναν πλανήτη σε τροχιά γύρω από το άστρο Zeta Tucanae και μία γυναίκα από τον ένα εκ των δύο ακατοίκητων πλανητών του συστήματος Σείριος, την "Αμαζόνα, τον πλανήτη των πολεμιστριών. Αυτή η γυναίκα είμαι εγώ", γράφει.

Η συγκεκριμένη επιστολή μπορεί να μην οδήγησε σε έρευνες, μία άλλη περίπτωση ωστόσο τράβηξε την προσοχή του Υπουργείου.

Στις 21 Απριλίου 1991, ο πιλότος μίας πτήσης της Alitalia που ερχόταν από το Μιλάνο και εκτελούσε προσγείωση στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, αντιλαμβάνεται την ύπαρξη παράξενου αντικειμένου μερικές εκατοντάδες μέτρα κάτω από το αεροπλάνο του.

"Αμέσως φώναξα "προσοχή, προσοχή" στον συγκυβερνήτη μου ο οποίος είδε αυτό που είδα κι εγώ", καταθέτει ο πιλότος Ατσίλε Ζαγκέτι. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας κατέθεσαν ότι κι εκείνοι είδαν ένα αντικείμενο αγνώστου ταυτότητος. Ενα αγόρι δεκατεσσάρων ετών είπε στην τοπική τηλεόραση ότι είδε κάτι που ο ίδιος περιέγραψε ως πύραυλο, να πετάει πολύ κοντά στο έδαφος πριν χαθεί μέσα στα σύννεφα.

Την ίδια στιγμή, τα ραντάρ κατέγραφαν εικόνες ενός αντικειμένου το οποίο αναφέρεται στα έγγραφα με δύο ερωτηματικά ως "πύραυλος κρουζ" 

Ωστόσο, στις 2 Ιουλίου, το Υπουργείο κατέληξε ότι δεν επρόκειτο για όπλο, αλλά για "αγνώστου ταυτότητος ιπτάμενο αντικείμενο", βάζοντας έτσι τέλος στην έρευνά του.
Δημοσιεύτηκε: Οκτώβριος 2008
πηγή:   http://news247.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου